Utbildning inom brandskydd, utrymning, HLR & Första hjälpen m.m.

Vi erbjuder utbildning över hela Sverige.

Lagen om skydd mot olyckor (LSO) ställer krav på en verksamhet att öva och utbilda personal. Vi har ett brett kursutbud och erbjuder utbildning i bland annat brandskydd, Hjärt- och lungräddning D-HLR, Första hjälpen L-ABC, Brandfarliga arbeten, Brandfarlig vara och Brandskyddsansvarig/kontrollant enligt LSO. Vi hjälper er även med utrymningsövningar.

​Vi utbildar er i era lokaler alternativt hos oss (Skarpnäck). Vi erbjuder även fasta utbildningsdatum i certifiering Brandfarliga arbeten.

Vi erbjuder även webb-kurser.


Vad säger LSO – Lagen om skydd mot olyckor och vad ingår i det systematiska brandskyddsarbetet – SBA?

Alla företag och verksamheter ska enligt lagen om skydd mot olyckor arbeta med systematiskt brandskyddsarbete (SBA) och ha en utsedd brandskyddsansvarig. Den brandskyddsansvarige har ansvar att det utförs regelbundna kontroller av brandskyddet och att personalen får regelbunden brandskyddsutbildning och utbildas inom utrymning.

Vad säger AFS 2020:1?

AFS 2020:1
Det är viktigt att all personal känner till hur de ska bete sig vid ett utrymningslarm. Den kunskapen får de bäst genom regelbundna utrymningsövningar.

Här kan ni läsa mer om AFS 2020:1 >>


Omdömen från våra kunder

Vi tackar för en oerhört fin och välfylld utbildning med mycket information och praktiska övningar. Lennarth som höll i utbildningen skall ha en stor stjärna i hörnet – alla höll sig alerta och vakna. Utbildningen blev verkligen intressant i hans sällskap i en annars väldigt tung och kanske i vissa fall lite jobbig utbildning i och med att man pratar om både positiva och negativa utgångar oavsett om det är HLR eller Brand. Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med er. Med vänlig hälsning, VR Motor Stockholm AB

Utbildningen var både intressant och tankeväckande. Utbildarens goda pedagogiska förmåga och lättsamma personlighet, fångade oss alla. Efter några timmar av teori och praktiska släckningsövningar, känner vi oss alla lite som brandsoldater. Vi på Bilbolaget i Norrtälje tackar stort!

Vi tyckte att det var kul och ha dig här. Grabbarna sa att det var länge sen de var med om en lika rolig kurs. – Kund i Stockholmsområdet

Tack för en kul och lärorik utbildning idag.  Hög puls, action och stort deltagande från alla. – Kund i Norrköping


Varför teckna en utbildningsplan?

Målet med all utbildning är ökad kunskap. Säkerhet handlar i grunden om relationen mellan människor. En medveten personal är en av hörnstenarna för att säkerheten skall fungera på er arbetsplats. En god beredskap minskar rädslan för att gör fel. I Slutändan handlar allt om att rädda liv.

Här kan du läsa mer om varför du bör teckna en utbildningsplan med oss >>


Öppna kurstillfällen

Bokningsformulär