top of page
ansulex släcksystem.PNG

Kontroll och underhåll Släcksystem kök

Vi utför kontroll och underhåll av släcksystemet Ansul R-102 med Ansulex från Tyco. Marknadens effektivaste skydd mot brand i köksutrustning.

Tjänstens omfattning

Egenanställd certifierad personal

Underhåll samt service av din brandskyddsutrustning säkerställer att din brandskyddsåtgärd fungerar på ett korrekt sätt vid en eventuell brand. Underhåll och kontroll av ditt brandskydd innebär både tekniska samt administrativa åtgärder. Det säkerställer också att ditt brandskydd kommer att utföra funktionen den är avsedd för under hela dess livslängd.

Protegi AB som är en del av Hald & Tesch Brand ab säljer och installerar släcksystemet Ansul R-102 med Ansulex från Tyco. Marknadens effektivaste skydd mot brand i köksutrustning.

be228c_024934742366434f85dd7ac21433b566~mv2.webp

Jag vill veta mer om

Tjänsten Kontroll och underhåll Släcksystem kök

Tack för ditt meddelande!

Arbetsområden är:

Läs mer nedan och kontakta oss vid frågor

Vi utför underhåll och service på av alla typer av brandskydd så som fast installerade släcksystem för kök som Ansulex R-102 med Ansulex. Hald & Tesch Brand ab utför även service på automatiska gassläcksystem för datahallar, ställverk, kabelkällare och likande slutna utrymmen. Vi är också utbildade för att utföra service men också installation av gassläcksystem med Novec 1230 och inertgas.

montage ansulex1.jpg

Brandsäkerhet i Restaurangkök: När krävs ett släcksystem? 

Varför är släcksystem viktiga?
Restaurangkök är högriskområden för bränder på grund av öppna lågor, heta ytor och risk för fettbränder. Ett effektivt släcksystem kan snabbt kontrollera och släcka en brand, vilket skyddar både människor och egendom. 
 
När krävs ett släcksystem enligt lag?
Lagkrav på kökssläcksystem gäller när restaurangkök använder utrustning som fritöser eller annan köksutrustning som kan ge uppkomst till brand, när köket överstiger en viss storlek men också om kök och serveringsdel är i samma brandcell eller att utrymningsväg går genom köket. 

 

Standarder och regler:
Det finns flera standarder som reglerar brandsäkerhet i kommersiella kök. I Sverige kan exempelvis regler från Boverket eller lokala brandmyndigheter då oftast med stöd av Lag om skydd mot olyckor, ställa krav när kökssläcksystem ska finnas. Då kökssläcksystemen är godkända på ett visst sätt bestämmer tillverkaren hur systemet ska vara utformat och installerat.
 
Exempel på nödvändiga situationer:

  • Användning av fritöser, grillar, wokar eller andra högriskapparater.

  • Köket är en del av en större byggnad, som ett köpcentrum eller hotell.

 
Försäkringsbolag och släcksystem:
Många försäkringsbolag kräver ett fungerande släcksystem för att ge full försäkringsskydd. Utan ett släcksystem kan det vara svårt att få en försäkring eller så kan premien bli betydligt högre.
 
Viktigast för restaurangägare:
Prioritera säkerheten genom att:

  • Ha rätt utrustning, som ett pålitligt släcksystem.

  • Regelbundet utbilda personalen i brandsäkerhet.

  • Utföra regelbundet underhåll och inspektioner av systemet.

 
Att säkerställa ett brandsäkert kök är avgörande för både personalens och gästernas trygghet.

Har du frågor eller behöver hjälp med brandsäkerhet i ditt kök? Kontakta oss gärna!

Läs mer om våra övriga tjänster samt följ oss på LinkedIn för nyheter och övrig information.

bottom of page